21 Şubat 2016 Pazar

Bizans’ın Gizli Tarihi



Bizans’ın Gizli Tarihi
               Yazar, Prokopius adlı bir tarihçidir. Bu tarihi Bizans İmparatoru Justinanus ve İmparatoriçe Teodora’yı anlatır. Teodora gençlik yıllarını hayat kadını olarak geçirir. Bizans’ın ayrısıyla yatmıştır.Justinanus; paragöz, zalim, cahil ve acımasız biridir. Teodora da aynıdır. Oda en az Justinanus gibi paragöz ve zalimdir. Diğer tarihçiler ve Prokopius; imparatoru överlerken, bu kitapta hep kötü yönlerinden bahsetmiştir. Kitapda Komutan Belisarius’dan da bahsediyor. Kendisi perslere karşı savaşan bir komutandır. Sonra imparator, parasını kıskanıp el koyuyor. Asın bayrakları, kitapda Türk olan Hun Devletinden de bahsediyor. Bizans, İran a karşı Hunlarla birlikte oluyor. Antonia diye bir kadından da bahsediyor kitap. Kendi üvey oğluyla ilişki yaşıyor. Kocası ve oğlu onlara karşı birleşiyor. Kitap kısaca bunnlardan bahsediyor.

2 yorum:

  1. Yazın güzel olmuş ancak; Sana ait görüş, yorum ve öneriler bizim için çok önemli Onları da eklesen daha güzel olurdu.

    YanıtlaSil
  2. Yazın güzel olmuş ancak; Sana ait görüş, yorum ve öneriler bizim için çok önemli Onları da eklesen daha güzel olurdu.

    YanıtlaSil