15 Şubat 2016 Pazartesi

Abraham Lincoln

Metehan Şahin
9-C 120
Abraham Lincoln
Rachel A. Koestler-Grack
            Bu kitabın konusu Abraham Lincoln adlı kişinin hayat hikayesidir. Dedesinin hayatından başlayıp Abraham Lincoln’ün A.B.D.’nin başına geçip yaptıklarına kadar geniş bir zaman dilimini kapsayan bu kitabın ben dedesinin hayatından Abraham Lincoln’ün gençlik hayatına kadar olan bölümü okudum. Bü bölüm kitabın 2. bölümüdür.
            Dedesinin adı Samuel Lincoln’dür. Çiftçidir ve 5 tane çocuğu vardır. Bunlar Mordecai, Josiah, Thomas (Abraham Lincoln’ün babası), Mary ve Nancy’dir. Mutlu bir hayat yaşarlar. Daha sonra 1786 yılında Samuel ve oğulları tarlaya giderler her zaman yaptıkları gibi ve kızılderililer tarafından saldırıya uğrarlar. Bu saldırıda Samuel Lincoln ölür fakat çocukların hepsi kurtulmayı başarır.
            Thomas Lincoln 12 Haziran 1806 tarihinde 22 yaşında Nancy Hanks adlı bir kadınla evlenir. Daha sonra 10 Şubat 1807’de Abraham Lincoln’ün ablası Sarah doğar ve 12 Şubat 1809’da Abraham Lincoln’ün kendisi doğar. 1812 tarihinde bir çocuk daha doğar fakat doğduktan birkaç gün sonra ölür.
            Abraham Lincoln küçük yaşlarından itibaren hep yardımsever biri olmuştur. Babasına tarlada annesine eve işlerinde yardımcı olur.
            7 yaşında ilk defa avlanır fakat bu olay ona çok vahşice gelir ve bir daha asla avlanmayacağına ant içer.
            1818 yılında anneleri hastalanır. Bu hastalığın adı süt hastalığıdır ve daha o zaman kurtuluşu olmayan bir hastalıktır. Bu hastalık yüzünden Nancy Lincoln 5 Eylül 1818’de 34 yaşında ölür Annelerinin ölümünden sonra Abraham ve Sarah babalarına daha çok yardımcı olur.
            Babaları ailenin bir anneye ihtiyacı olduğunu düşünür ve bu yüzden daha önceki evliliğinden çocukları olan bir kadınla evlenir. Bu kadının üç çocuğu vardır. Bunlar Sarah, John ve Matida’dır. Abraham üvey annesine çok bağlıdır ve onu çok sever. Ona “en yakın arkadaşım” der.
            Abraham bıraktığı okuluna 11 yaşında tekrar başlar. Çok zeki ve öğrenmeye isteklidir. Kitap okumayı çok sever. Okulda hocaları ve arkadaşları tarafından başarısı sayesinde çok büyük saygı görür.

            Abraham Lincoln 17 yaşına geldiğinde 1,93 metre boyunda, cesur, nazik bir adam haline gelmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder